Få ordning på Sverige!

Nu får vi ordning på Sverige!

Förra veckan kampanjade Moderaterna i Umeå för fullt på temat Nu får vi ordning på Sverige! Fokus i kampanjen är den otrygghet som vuxit sig allt starkare i landet och så även i Umeå. Det måste vi åtgärda. Dessutom behöver vi komma tillrätta med arbetslösheten och sätta en halv miljon människor i jobb – en halv miljon som då kan bidra med skatt och skapa välfärd istället för att gå på bidrag.

Läs mer om våra förslag här.

5 kommentarer

 1. Couer-de-Leon

  Kan du nämna en arbetsgivare som anställer enbart för att ni vill sänka A-kassan? Dessutom, A-kassa är INTE ett bidrag utan en försäkring, men du kanske anser att den som krockar och får bilen lagad via bilförsäkringen också är en ”bidragstagare”? Slutligen, även den som är arbetslös betalar skatt…

  • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

   Fokus är ju på incitamenten att vilja ta ett jobb. Visst är det så att även arbetslösa betalar skatt men det blir ju väsentligt högre skatteintäkter om den personen gick från att vara arbetslös till att jobba.

   • Couer-de-Leon

    Du svarar inte på mina frågor: Kan du nämna en arbetsgivare som anställer enbart för att ni vill sänka A-kassan? Dessutom, A-kassa är INTE ett bidrag utan en försäkring, men du kanske anser att den som krockar och får bilen lagad via bilförsäkringen också är en ”bidragstagare”?

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

     Politiken saknar förutsättningar och det är tämligen basalt samband mellan låga kostnader att anställa ökar incitamenten för företag att göra det. Sen så är ju inte nivå på a-kassa och företagens kostnader för att anställda samma sak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.