Verksamhetsbesök på Primär

Förra veckan besökte jag den primärvårdsanknuta verksamheten Primär. Primär är en ambulerande sjukvårdsverksamhet i Umeå kopplat mot kommunalt korttidsboende samt patienter har behov av medicinsk insats i hemmet. Vårdnivån ska inte förväxlas med kommunal hemsjukvård utan detta är en vårdnivå ovanför som återfinns mer inom regionen. Det kan vara patienter som har ett vårdbehov kopplat till infektion, kirurgi, ortopedi eller att akutavdelningen känner ett behov av uppföljning efter de kunnat skicka hem en patient. Behovet av denna form av organisatoriska mellanvårdsnivå är växande och detta arbetssätt frigör behovet av vårdplatser på NUS. Sammantaget finns det skäl att se över hur den samlade resurserna används mellan NUS och Umeå given helhet och vad som faktiskt är bäst för patienten.

Lite kul var det att ett tidigare alliansförslag blivit verklighet under radarn. För några år sedan drev vi att det skulle tillskapas en mellanvårdsform i samverkan NUS och Umeå kommun för patienter som blivit utskrivna. Det visade sig ha blivit verklighet på ett kommunalt korttidsboende som Primär rondade genom sin verksamhet. Mycket Kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.