185 färre cancerfall i Västerbotten under 2020

VK skriver idag om att allt färre patienter har fått sin cancerdiagnos under pandemin. I Västerbotten kan man se en tydlig minskning med 185 färre fall i jämförelse med de senaste tre årsgenomsnitten. Minskningen är en varningsklocka. Det är inget som tyder på att färre får cancer bara för att det är en pandemi. Redan i mars 2021 väckte vi Moderater denna varningsklocka genom en interpellation till regionfullmäktige och efterlyste en handlingsplan. Intresset och förståelsen för det var tämligen begränsad hos den politiska rödgröna majoriteten. Tyvärr. Att ta det som det kommer utan förberedelse och plan är lite av ett signum hos s-styret i Västerbotten.

 

2 kommentarer

 1. Lefi

  Moderaterna skall ju alltid vara värst. I Stockholm sjönk antalet cancerdiagnoser med 840 st bara i april och Maj.

  Tänk om vi hade samma ledning här, då hade det nog inte varit 185 utan 3 eller 4:a dubblat.

  Tack för att du inte har makten!

  • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

   Nu har du problem med matten. I procent är tappet som störst i Västerbotten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.