Det behövs en ny ansvarsfull politisk ledning för Region Västerbotten!

😡 Region Västerbotten tvingades i december att ta lån på 350 miljoner kronor för att betala ut lönerna till de anställda. Detta resulterar i att den totala låneskulden för regionen nu uppnår till 2220 miljoner kronor. Förra året gjorde Region Västerbotten dessutom ett underskott på 1015 miljoner kronor.
👉 De ökade pensionskostnaderna är en bidragande del av underskottet men även en personalökning nästan 21 procent vilket motsvarar 2000 fler heltidsanställningar. Den grupp anställda som ökar mest är dock inte sjukvårdspersonal utan administrativa tjänster.
Efter nästan 50 års oavbrutet socialdemokratiskt styre hopar sig problemen:
– Stora problem med ekonomin och ökade skuldsättning
– En allt större administrativ överbyggnad
– Dålig personalpolitik
– Allt längre vårdköer
Utan förändring kommer länets invånare att bli allt mer skuldsatta för att finansiera utbetalningen av vårdpersonalens löner. Denna negativa trend måste brytas genom ett nytt borgerligt politiskt ledarskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.