Primärvård som första linjens sjukvård

 

I dag har VK ett mycket bra reportage om hur primärvården fungerar i länet. Precis som beskrivs i artikeln är läget mycket problematiskt. Det är primärt två stora problem som ligger till grund för att det ser ut som det gör. Det första är att det s-styrda landstinget inte har valt att satsa resurser på primärvården. I en jämförelse med det Alliansledda Halland är skillnaden i ersättning drygt 780 kronor per patient. Från Alliansen i Västerbotten har vi i vår senaste budget valt att satsa 42 miljoner mer än s-majoriteten på primärvården. Den andra viktiga orsaken är bristen på distriktsläkare. Här behövs det omgående satsas mer på ST-block för distriktsläkare.
 
Som jag förstod artikeln rätt var den första delen av en artikelserie så jag ser fram emot att få läsa nästa reportage i morgon.
 
 

 

 

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Mikael Sundling

    Landstinget bör renodla sin verksamhet och hålla på med vården och lägga saker som inte tillhör just den åt sidan. Sen att landstinget gemensamt med kommunerna ska komma överrens om vad som var och en ska hålla på med är kanske ett första steg till att rensa upp i denna soppa
    .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.