Landstingets prioriteringsprocess

I dag börjar den politiska delen av andra omgången av prioriteringsprocessen som skett inom landstingets verksamhet. Verksamheterna har identifierat sådant i sin verksamhet som gör minst nytta och som skulle kunna tas bort till förmån för sådant som skulle kunna göra större nytta. Prioriteringarna är en omfördelning, ett nollsummespel. Samma pengar ska användas på bättre sätt.
 
Tanken är mycket god i teorin, tyvärr har upplevelsen från verksamheten varit att processen har varit mycket jobbig då man upplever att man redan har gjort detta arbete flera gånger om och inte längre kan skala bort mer verksamhet. Verksamheten behöver mer av större grep och politiska prioriteringar om vad de röda vill med landstinget. Det hade gjort större nytta.
 
 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.