Långa väntetider för ambulans

 

En bild från då jag var och auskulterade på ambulansstationen
 
 
I dagens VK (papperstidningen) finns en artikel om väntetiderna för att få en ambulans. Kan konstatera att artikeln faktiskt ger en bättre bild än vad läget faktiskt är. Många gånger i Umeå kan man få vänta 45-50 minuter för att få en ambulans. Kötiden för ambulans är faktiskt sämst i Umeå. Vilket då medför att ambulanser i kranskommunerna får ta körningar i Umeå vilket försämrar tillgängligheten i andra kommuner. Precis som ansvarig på ambulansen lyfter fram har det inte satsats några ytterligare resurser sen 90-talet och därtill har Umeå som stad vuxit. Tyvärr har läget rätt lika runt om i länet.
 
I den budgetprocessen som sker i landstinget är en ny ambulans högt upp på önskelistan från verksamheten. Från Moderaterna och Alliansens håll har vi genom åren valt att i våra budgetar satsa mer resurser på ambulansen. Vår ambition är att även fortsätta med den satsningen framöver.

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Bjurholmare

    Jag hoppas att du skojar…det är ju fruktansvärt att en landstingspolitiker inte ser de fakta som faktiskt framkommer i denna artikel. De tider som finns är medianvärden. MEDIANVÄRDE. Så om medianvärdet är 11.3 min i Umeå, och du säger att det KAN ta 45-50 min innan umeåbon får en ambulans, hur länge tror du då att vi får vänta i Bjurholm där medianvärdet (åter igen – MEDIANVÄRDET) är nästan TRE gånger större?? Jag skulle kunna sätta en slant på att du bor i Umeå…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.