Stark strokevård i Västerbotten

För en vecka sedan presenterade Socialstyrelsen sin rapport där de gjort en utvärdering av storkevården i Sverige. Mycket glädjande gör Västerbotten mycket bra ifrån sig. Undersökningen visar att Västerbottens läns landsting har kortast mediantid mellan ankomst till sjukhus och påbörjad trombolysbehandling (propplösande medicin) av samtliga landsting. Antalet strokepatienter som får trombolys inom 30 minuter efter ankomst är högst i landet.

 
Stroke är en av de stora folksjukdomarna och drabbar varje år omkring 30 000 svenskar. Det är den vanligaste orsaken till funktionsnedsättning och död. Stroke är en av de sjukdomar som kräver flest vårddagar med stora samhällskostnader som följd.

Jag Praoade för en kort tid sedan på en av vårdavdelningarna där strokepatienter vårdades och förstår att många patienter tycker den vård de får är mycket bra. Även om rapporten visade att det även finns delar som Västerbotten kan bli bättre på så är det riktigt kul att vi gör så bra ifrån oss.

 
 
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.