Välbesökt öppet möte om S och MP neddragningar av äldresjukvården

 

 
I går kväll anordnade Allians för Västerbotten ett öppet möte kring de av Socialdemokraterna och Miljöpartiet beslutade neddragningarna inom äldresjukvården. Kvällens gäst var professor Yngve Gustafsson som på ett förträffligt sätt belyste vikten av att ha god geriatrisk kompetens såväl inom sjukvården men även inom äldreomsorgen för att vården av de äldre ska ske på bästa möjliga sätt. Att då som S och MP vill göra med att ta bort en hel vårdavdelning på Geriatrisk centrum och ta bort läkarstödet för Umeå kommuns äldreboende känns som ett mycket märkligt beslut. Särskilt då underlag visar att det blir såväl sämre för patienterna som att det blir dyrare för landstinget.

 

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Nicklas Sandström

  Svar till Alejandro (2011-12-10 12:35)
  Ingen regering, varken S eller Allians, har generellt räknat upp statsbidragen till kommuner och landsting. Däremot har ingen annan regering tidigare satsat så mycket pengar till kommun- och landstingssektron. Bara mellan 2006-2010 satsades 38 nya miljarder.

 2. Alejandro

  Nicklas, du fifflar med statistik. Varje regering satsar alltid mer pengar till kommuner och landsting än sin föregående, men det beror på inflationen och BNP-utvecklingen. I rena kronor och ören har alliansen satsat mer än regeringen Persson, på samma sätt som regeringen Persson satsat mer än regeringen Carlsson osv osv.

  Men korrigerat för inflation och bnp-utveckling har alliansregeringen faktiskt satsat långt mindre än sina föregångare. Det vet du mycket väl!

 3. Nicklas Sandström

  Svar till Alejandro (2011-12-13 13:38)
  Även om satsningen skulle ”värdesäkras” skulle Alliansregeringen ha satsat mer än tidigare regeringar. När det var som mest kris i kommun- och landstingssektorn så fick till och med de mer pengar än vad SKL hade önskat sig, vilket är ett bra exempel på hur Alliansregeringen månar om sektorn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.