Äldreåret 2012

Sedan år 1983 har Europeiska Unionen haft temaår med syfte att uppmärksamma viktiga ämnen i samhället. År 2012 kommer att koncentrera sig på de äldre och deras livssituationer samt hur samhället bäst främjar aktivt åldrande. Aktivt åldrande innebär att kvinnors och mäns möjligheter till fysisk och psykisk hälsa att kunna vara en del av samhället. Allt fler blir äldre idag och desto större blir den utmaningen.

Västerbotten är faktiskt bäst i landet på det förebyggande folkhälsoarbetet som startades upp redan 26 år sedan med Norsjöprojektet. Sedan dess har arbetet utvecklats vidare och en rad olika forskningsprojekt har tagit sin utgångspunkt från den data som samlats in genom Norsjöprojektet. Min förhoppning är att Västerbotten kan lyftas från under EU:s temaår om äldre 2012.
 

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Jossan

    Det är så himla bra att du tänker mycket på den äldre delen av befolkningen! De äldre är värd all uppskattning och kvalitet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.