Sämst i landet på barn- och ungdomspsykiatrin

I dag skriver VK om situationen inom Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) i länet. Västerbotten är det enda landstinget i Sverige som inte får ta del av regeringens prestationsbaserade ersättning för att minska vårdköerna. Detta beroende på de extremt långa väntetiderna. På hemsidan www.vantetider.se går det att se att Västerbottens läns landsting har över 13 veckors kötid för att få ett första besök till skillnad från de flesta andra landsting som har högst 4 veckor. Det är extremt allvarsamt, särskilt för en grupp unga som har behov av snabba insatser och åtgärder.

 
Tyvärr är det här inget nytt problem utan har funnits under lång tid. Från Socialdemokraterna har de, trots ivrigt påtalande från Alliansen, inte vidtagits nog kraftfulla åtgärder. Från Moderaternas sida hoppas vi nu att de uteblivna statsbidragen ska bli en väckarklocka för S och MP att på allvar börja åtgärda problemen med bristande tillgänglighet för de unga som har störst behov av hjälp och stöd.
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.