Prao på Cancercentrum

 
Måndag den 19 mars var jag på prao på en vårdavdelning på Cancercentrum där fick jag följa med en sjuksköterska. På den avdelning jag var så fick jag god insyn i det arbete som sker där och delta under en eftermiddag och se den goda vård och omsorg som fanns där. Jag fick även bra bild över de övriga fyra vårdavdelningarna. Fick verkligen en känsla av att flytten av verksamheten från gamla onkologen till nya byggnaden (byg 27) som är alldeles nybygd för ändamålet betytt mycket.  Fräscha och nybyggda lokaler betyder mycket för omvårdnaden.
 
Cancercentrum har ett regionansvar för medicinsk onkologi, hematologi och strålbehandling för Norra regionen, totalt 880 000 medborgare, ett länsansvar för verksamheten i Västerbotten och ett länsdelsansvar för patienterna i Umeå. I regionansvaret ingår även att tillgodose Norrbotten och Jämtland med strålbehandling samt att bistå Västernorrland med planering och avancerad strålbehandling. Inom detta område är vi Sverigeledande och jag kan verkligen känna att vi bibehåller och utvecklar den positionen efter mitt besök.
 
Ett stort tack till personalen på avdelningen jag var på och ett särskilt stort tack till Fredrik som fick ta ansvar för mig!
 
 

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Syster Yster

    Jag är patient vid Cancercentrum NUS. Har vid ett flertal tillfällen vårdats på avdelningen. Är verkligen nöjd med den omvårdnad jag fått. De gör ett fantastiskt jobb och kan verkligen det här med att sätta patienten i centrum. De har fått mig att känna mig delaktig i vården och stöttat när tårarna runnit och det mesta varit tungt. Det enda som jag har att anmärka på( och det är inte personalens fel) är maten och det vedervärdiga kaffet….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.