Nödvändig förändring av myndighetsstrukturen för svensk sjukvård

I dag presenterar regeringens utredare Stefan Carlsson sitt förslag om förändrat myndighetsstruktur inom svensk hälso- och sjukvård. Han föreslår att tolv av dagens myndigheter och organisationer ersätts av fyra nya myndigheter som är inriktade på dessa huvuduppgifter:
• Utveckling och spridning av kunskap
• Inspektion som tryggar bra kvalitet i alla verksamheter
• Gemensamma IT- och kommunikationslösningar
• Överblick som ger förmåga att hantera långsiktiga utmaningar
 
Inte minst mot den kritiken som varit mot Socialstyrelsens extremt långa handläggningstider finns det mycket goda skäl att se över den myndighetsstruktur som finns kring svensk hälso- och sjukvård. Av det jag har sett och hört om förslaget så är jag försiktigt positiv. Ska bli intressant att följa detta ärende för det är en mycket stor förändring som är på gång om förslaget blir verklighet.
 

Etiketter: ,

En kommentar

  1. kons

    Lägg ner CSN, Försäkringskassan och Socialen och låt Skattemyndigheten fördela medborgarlön till alla medborgare.

    Det skulle spara miljoner i domstolskostnader och JO-anmälningar bortsett från alla löner till tjänstemän som inte gör minsta nytta utan mestadels felbedömningar. Skattemyndigheten ser varje år iallafall hur illa staten sköter sig.

    Det går inte att göra omstruktureringar utan att se till att inngen trillar mellan stolarna på annat sätt.

    När sjuka skall arbeta, studenter skall skuldsaneras under pågående studier och uteliggare på parkbänkar skall skuldsaneras där staten dragit in och andra ställt upp för att hålla folk vid liv så kan man inte annat än att tro att tjänstemännen bara finns för att de skall ha sysselsättning. De fyller ju ingen funktion. Måste vara statens självändamål. De kanske har trasslig bakgrund? Då vet man inte vad det kostar staten att myndighetspersoner gör fel i myndighetsutövning gentemot enskilda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.