Uttalande om nya landstingsdirektören Anders Sylvan

I dag har det presenterats Anders Sylvan föreslås bli ny landstingsdirektör. Anders har lång bakgrund i landstinget i Västerbotten främst som chef för kirugcentrum. Jag känner mig övertygad om att Anders med den bakgrund han har såväl tidigare inom landstinget samt den han nu har skaffat sig som sjukvårdschef på Gotland kan ta över stafettpinnen efter Jonas Rastad på ett mycket bra sätt. Det som har lyfts fram om honom är hans framgångsrika ledarskap och förmåga att hitta fungerade lösningar som håller på lång sikt. Jag vill önska honom stort lycka till i det nya jobbet där han har många stora utmaningar framför sig med bland annat kompetensförsörjningen av personal samt kunna få ordning på landstingets ekonomi.

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Erik

  Hej!

  Jag tycker det vore lämpligt om ni belyste mer hur pass dyrt det är med all kultur för landstinget. Med lite sunt förnuft inser vem som helst att kultur knappast kan vara landstingets högsta prioritering. Vård och omsorg måste alltid gå före!

  Så länge vården och omsorgen är bristfällig bör inte en krona satsas på kultur annat än i särskilda fall. Som det är nu så håller det inte att satsa ~150 miljoner per år på Norrlandsoperan som har mycket få besökare i förhållande till sin budget. Vilket mervärde tillför NO till Umeå? Jag känner inga bekanta som besöker operan alls. Dessutom är biljettpriserna subventionerade vilket inte heller är bra. Verksamheter som tar betalt ska kunna stå på sina egna ben utan artificiellt stöd.

  Något som många städer runt om i världen har infört är gratis lokaltrafik. Skulle inte Umeå kunna göra det med sina extremt höga skattesatser? Om NO lades ned skulle pengarna räcka till gratis Ultrabussar för alla. Tiotusentals umebor skulle dra nytta av det varje dag och spara tid dessutom. Luftkvalitén skulle förbättras den med.

  För fram det här förslaget och du får en majoritet av umeborna bakom dig.

 2. Nicklas Sandström

  Svar till Erik (2012-12-10 20:59)
  Hej Erik!

  Delar i delar ditt resonemang att landstingets pengar skulle gå till sjukvård och inte kultur. Det är även till delar något som vi i Moderaterna föreslår i våra budgetförslag som vi har tillsammans med Alliansen. Däremot så vill vi inte ta bort kulturen helt då vi anser att den har ett värde. Ökad självfinansiering av biljetter vore tex ett sätt.

  Däremot att ta bort pengar från kultur för att lägga på gratis bussar den uppfattningen delar jag inte alls. Om de pengarna skulle gå till nått är det sjukvård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.