Vården mer tillgänglig genom Internet och e-tjänster

I dag lanseras en ny version av e-tjänsten Mina vårdkontakter med ett helt nytt utseende. Tjänsten mina vårdkontaker kommer därmed att fungera bättre i både mobiltelefoner och surfplattor. Till exempel kan man beställa tid, av- och omboka tid eller förnya recept hos sin mottagning eller tandvårdsklinik. Mina vårdkontakter används av fler än en miljon invånare runt om i Sverige. I Västerbotten har 15 % av befolkningen skaffat sig ett användarkonto och målet är att tjänsten ska växa ännu mer.

Att vården blir mer tillgänglig genom att e-tjänster på Internet utvecklas är mycket välkommet. Många gånger frågar jag mig varför den här utvecklingen kommer nu och inte för 5 år sedan men till slut så kommer det även till sjukvården vilket är mycket bra. Den här utvecklingen måste få fortsätta då den gör det enklare för den enskilde och ökar tillgängligheten
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.