Radiodebatt kring folkomröstningsfrågan

I går medverkade jag tillsammans med landstingsstyrelsens ordförande Peter Olofsson (S) i en direktsänd radiodebatt om att partierna nu är överens i folkomröstningsfrågan. Debatten handlade framförallt kring hur frågeformuleringen skulle lyda och hur vi såg på den. En formulering som jag tycker blev rätt okej då den liknar folkinitiativets förslag vilket var detsamma som det över 24000 medborgare skrev under på. En annan klar förbättring är att frågan är utformad så att ett ”ja”-alternativ är detsamma som att åstadkomma den förändring som åsyftas.
 
Debatten gav även visst utrymme åt hur det här skulle ha skötts istället för att ha kommit så långt som en folkomröstning. Om de styrande i S-partiet hade kommit ut i förväg och kommunicerat med medborgarna om de förändringar de ville göra och sedan lyssnat hade det troligtvis aldrig behövts gå så här långt. En lärdom att ta fasta på.
 
Lyssna på debatten genom att klicka här.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.