Besök från Jönköping

I veckan så besökte tre partikollegor, Håkan Jonsson, lso, Mats Green, kso i Jönköping samt Martin Hyttinge från Jönköping Västerbotten och Umeå. Under onsdagen så tog jag med dem på rundvandring på Norrlands universitetssjukhus samt att de fick de lyssna på ett föredrag av hjärnkirurgen Patric Blomstedt om Deep brain stimulation (DBS). DBS är en metod som kan lindra bland annat Parkinsons sjukdom, tvångssyndrom, depression eller Tourettes syndrom, hortons huvudvärk, ärftliga skakningar, beroendesyndrom, anorexi, Alzheimer, epilepsi med mera. Som jag skrivit förut om så är det ett av alla de områden som NUS är världsledande på vilket gjorde det riktigt kul att dela med sig av det till mina partikollegor. Dagen avslutades med middag tillsammans med landshövdingen Magdalena Andersson på länsresidenset.

 

Jag var i början av mandatperioden just i Jönköping för att lära mig mer om hur de jobbar där vilket inspirerade mig i det fortsatta politiska arbetet så det kändes riktigt kul att få återbesök i veckan.

 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.