Tuff debatt på landstingsfullmäktige om ekonomi och arbetsmiljö

I dag är den första dagen av två av landstingsfullmäktige. Idag ska interpellationer samt motioner behandlas och i morgon ska landstingsplan och budget beslutas om. Hittills har det blivit en intensiv debatt och symptomatiskt slår (S) ifrån sig all kritik och fortsätter att hylla Projekt balans. Detta trots att ekonomin fortsatt är i obalans, tillgängligheten till sjukvård fortsatt dålig, en primärvård som inte orkar med sitt uppdrag och en arbetsmiljö på sjukhusen som är extremt tuff där personal inte känner att de orkar med. Här måste det till en ny politik som sätter patienten i centrum och gör omprioriteringar av sådant som inte är sjukvård till att satsa på sjukvård.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.