Förbättringspotential för sjukvården i länet

I början av månaden kom den åttonde upplagan av öppna jämförelser av hälso- och sjukvårdens kvalitet och effektivitet som Socialstyrelsen och Sveriges kommuner och landsting producerar. Huvudsyftet med rapporten är att kunna skapa förutsättningar att kunna jämföra sjukvården i landet. På övergripande nivå har sjukvården förbättrats över tid. Det gäller även till exempel dödlighet i hjärtsjukdomar och cancer. När det gäller resultaten för Västerbotten så har vi Sveriges tredje dyrast sjukvård och bland den sämsta tillgängligheten. Däremot när det gäller de medicinska resultaten så är rätt många goda och inom vissa områden finns det förbättringspotential. Rapporten är ett viktigt underlag att kunna jobba vidare med att förbättra sjukvården i länet genom att lära av goda exempel och våga jämföra med andra.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.