Kulturdriven tillväxt

I dag är jag nere i Stockholm för att delta på 24 upplagan av Västerbotten grand. Årets tema är kulturdriven tillväxt som låter minst sagt intressant. Invigningstalare är kulturminister Lena Adelsohn Lilljeroth. En hälsovinkel på detta tema står landstingsdirektören Anders Sylvan och verksamhetschefen på Rehabcentrum som ska prata om hur hälsoarbete och kultur hänger ihop. Det är genom tillväxt som mer resurser tillskapas. Resurser som kan användas till vår gemensamma välfärd såsom skola, vård och omsorg. Att sjukvården är en viktig del av detta råder det inga tvivel om. Det ska bli en intressant dag idag.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Peter Arkhult

    Tyvärr erbjuds inte företag att söka pengar som andra organisationformer i Umeå. Det är inga problem i Skellefteå, där Stadsfesten får rena bidrag, och i andra kommuner uppmuntrar man lösningar för att komma framåt i frågan – Peace and Love i Borlänge och Solid Sound i Uddevalla startar föreningar som arrangörer och ”produktionsbolag” i AB-form som de gör beställningar till. I Umeå och i största kultursatsningen någonsin – Umeå 2014 – så ska alla pengar gå till föreningar och konkurrera ut privata alternativ. Jag kan som näringsidkare inte få några pengar och satsa för 2014 – jag tror inte alla vet om det! Det är ytterst beklagligt att vi på universitetet utbildar ”Kulturentreprenörer” och här pratas det om ”Kulturdriven tillväxt”, när man i själva verket motarbetar hela näringslivet som arrangörer. Undantaget är VisitUmea och mindre MF-pengar för Umeå, men vilket är små pengar sett till Umeå 2014 budget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.