Har Vilhelmina nu fått sitt glesbygdssjukhus?

Pressmeddelande 150313: Har Vilhelmina nu fått sitt glesbygdssjukhus?

Oppositionslandstingsrådet Nicklas Sandström (M) vill med anledning av satsningen på en gemensam vårdavdelning mellan landstinget och Vilhelmina kommun veta om det utlovade glesbygdssjukhuset har etablerats? Bakgrunden till frågan är att under alla neddragningar vid Projekt balans presenterade Socialdemokraterna att Vilhelmina skulle få ett glesbygdssjukhus samt medel avsattes för detta ändamål. Vad det innebar var dock inte definierat och någon tidsplan fanns inte. Nu har även antalet vårdplatser totalt minskats med fyra stycken när kommunen passar på att dra ned på antalet platser.

 

Sandström vill nu veta om Peter Olofsson (S) anser att Vilhelmina nu fått sitt utlovade glesbygdssjukhus.

 

Interpellationen i sin helhet:

 

Har Vilhelmina nu fått sitt glesbygdssjukhus?

 

 

Torsdag den 12 mars meddelar nu landstinget att de i samarbete med Vilhelmina kommun öppnat upp en gemensam vårdavdelning med 16 vårdplatser i samverkan. De 16 vårdplatserna består av åtta vårdplatser och åtta korttidsplatser, men fördelningen kan variera beroende på behov. Totalt minskas dock kommunens vårdplatser med fyra stycken.

 

Under Projekt balans presenterade Socialdemokraterna att Vilhelmina skulle få ett glesbygdssjukhus samt medel avsattes för detta ändamål. Vad det innebar var dock inte definierat och någon tidsplan fanns inte.

 

 

 

Med hänsyn till ovanstående, ställer jag mina frågor till landstingsstyrelsens ordförande Peter Olofsson (S):

1. Har nu Vilhelmina fått sitt glesbygdssjukhus?

2. Anser du att en gemensam vårdavdelning med en kommun är definitionen på ett glesbygdssjukhus?

 

 

 

 

 

Nicklas Sandström (M)

Oppositionslandstingsråd

 

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall

    Bra Nicklas:) Vem har ansvar för vad och vem finansierar vad? Hur påverkar det kommunens invånare att man förlorat 4 vårdplatser?

  2. Pingback: Sorsele – Kjell Öjerud, kommunalråd – se upp nu! | I min lilla värld…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.