Alliansen prioriterar förlossningsvård och ambulans i ny verksamhetsplan

Verksamhetsplan för Regionstyrelsen och Hälso- och sjukvårdsnämnden läggs nu i Region Västerbotten. Här satsar de fyra borgerliga partierna ytterligare 22 miljoner på förlossningsvården och ambulans i hela länet.

Västerbotten innehåller stora glesbefolkade områden som ställer särskilda krav på hälso- och sjukvårdens utformning. Det krävs en god och nära vård med starka hälsocentraler och sjukstugor, ambulans, akutsjukvårdsplatser, mobila lösningar och distansöverbryggande teknik. Därför vill de fyra borgerliga partierna i regionen göra större satsningar på stärkt ambulanssjukvård i länet.

Gällande ambulanssjukvården så har den varit underfinansierad under många årVi tillför här 10 miljoner mer än vad de rödgröna gör i vårt förslag till verksamhetsplanerna för Regionstyrelsen samt Hälso- och sjukvårdsnämnden.”, säger gruppledarna för Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna i Region Västerbotten.

Region Västerbotten har en hög kvalitet i förlossningsvården men även en stor utmaning i arbetsförhållanden. Det är viktigt att säkra en god arbetsmiljö för att behålla personal med rätt kompetens i hela länet. Slutenvården måste därför bli mer konkurrenskraftig i jämförelse med primärvården och ge möjlighet till kompetenshöjning med löneökning. Det handlar om att både förändra heltidsmåttet för de barnmorskor som arbetar i förlossningsvården/slutenvården men även höjda löner och att utbildning, kompetens och skicklighet ska premieras. Även att få till en ökad grundbemanning på sikt för att framöver undvika dyra och ohållbara lösningar under sommarens semestermånader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.