Pressmeddelande 2011-06-14: Allians för Västerbotten presenterade idag sin budget

 
Allians för Västerbotten presenterade idag sin budget

I dag presenterade Allians för Västerbotten sin budget för 2012 och landstingsplan för 2012-2015. Den innehåller en rad satsningar som kommer patienterna till godo och samtidigt nödvändiga prioriteringar för att få ekonomin i balans. Förnyelse av den ekonomiska politiken samt tydliga förslag på vad som bör ändras. Alliansen vill göra stora satsningar på utbildning med fler AT/ST-platser och specialistutbildning för sjuksköterskor. Samtidigt görs kraftfulla satsningar på den specialiserade sjukvården, NUS:s profilområden, primärvård, mest sjuka äldre, psykiatri, missbruksvård samt barn- och ungdomspsykiatri

 

             För att kunna klara av framtidens sjukvård är det avgörande att landstinget måste klara av att sköta ekonomin. Från Alliansen vill vi ta ansvar för ekonomin, säger oppositionslandstingsrådet Nicklas Sandström (M).
     

       Personalförsörjningen är en av landstingets viktigaste frågor för framtiden. Bristen på specialistutbildad personal, både läkare och specialistsjuksköterskor, är stor redan idag och kommer att öka lavinartat på grund av alla pensionsavgångar. Därför satsar vi resurser för fler AT/ST-platser och specialistutbildning för sjuksköterskor, säger gruppledaren Marianne Normark (FP) .

 
 

             Vården av äldre och multisjuka måste förbättras. Till exempel genom att ge multisjuka äldre en gräddfil direkt in i sjukvården, säger gruppledaren Olle Edblom (C).

 

    Västerbotten har en fantastisk högspecialiserad sjukvård som visar mycket goda resultat. För att kunna bibehålla denna höga kvalitet behövs tillräckligt många patienter att behandla och operera. Ett sätt att utveckla den högspecialiserade sjukvården är därför att sälja sjukvård utanför vår egen region, säger gruppledaren Birgitta Nordvall (KD).

___________________________________________________________________________
  För mer information, kontakta:
 
Nicklas Sandström (M)
070 254 45 15
 
Marianne Normark (FP)
070 243 57 04
 
Olle Edblom (C)
070 564 44 65
 
Birgitta Nordvall (KD)
070 278 58 10

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.