Studenter ska inte behöva ha smutsiga arbetskläder

 

I dag uppmärksams ordförande för Medicine studerande förbundet i Umeå (MSF) Emma Furberg problemet med att vårdstudenter som har sin praktik på NUS inte har tillgång till rena arbetskläder. Källan till problemet är den kapacitetsbrist som uppstår då det inte finns nog med klädbytesautomater på sjukhuset. Särskilt problematiskt är det för studenterna som är hänvisade till en särskild automat som många gånger saknar klädesplagg i rätt storlekar.
 
Frågan har varit uppe vid landstingsfullmäktigemöten och på sammanträden i landstingsstyrelsens arbetsutskott och en lösning på problemet har presenterats. Tyvärr verkar det inte ha blivit så. Att det är frågan är angelägen handlar framför allt att det är viktigt utifrån en patientsäkerhetsperspektiv att kläderna är rena.Min förhoppning är att detta löser sig så snabbt som möjligt.

 

Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>