(S)-tvångsförvaltning av sin landstingsgrupp

Med spänning läser jag Socialdemokraterna i Västerbotten har skrivit ett ”kontrakt” med sig själva om att inte lägga ned några fler platser på länets sjukstugor. Är detta något nytt löfte? Nej, inte alls. Inför valet 2010 lovade Peter Olofsson (S) följande ”De 32 akutvårdsplatserna i inlandet ser han ingen anledning att minska på, beslutet som är taget ligger fast.” Det blir alltså upp till väljarna att faktiskt pröva trovärdigheten på nytt på samma löfte.

 

Min gissning är att efter sossarnas prestigeprojekt Projekt balans som nedrustade sjukvården i inlandet blev det nog för partidistriktet. De går så långt att de måste förtydliga med att landstinget inte ska skjuta över kostnader till kommunerna vilket var en av den tysta kritik som fanns från inlandskommunerna. Nu har det gått så långt att sossarnas partidistrikt uppenbarligen inte längre ha förtroende för sin s-grupp i landstinget då de måste skriva kontrakt på det här sättet. Bästa sättet är att helt enkelt rösta bort s-styret såväl i landstinget som i länets kommuner om du som väljare ska vara helt trygga på att få ett politiskt alliansalternativ som står upp för en trygg, rättvis och jämlik sjukvård i hela länet.

5 kommentarer

  1. Jerry Sellin fd Sosse

    Jag kunde för ett antal år sedan aldrig någonsin tro att jag i min ideologiska tro skulle tro på ett ord från vad Alliansen sade, men förmodligen så har även jag vaknat.

    Jag kommer absolut rösta på Nicklas Sandström som nästa landstingsråd för Landstinget Västerbotten.

    Dock så tror jag fortfarande på ett maktskifte i Regeringen till valet.

    Lycka till Nicklas Sandström med Allianskamrater.

  2. Lena Andersson

    Avskaffa de många gigantiska landstingsbyråkratierna runt om i landet, medan Staten tar över ansvaret för sjukvården i hela landet! Man ska inte behöva bo inom rätt Landsting för att ges bästa möjliga vård, och avgifterna ska självklart vara exakt desamma, alltså NOLL o fullt ut skattefinansierat inklusive tandvården som ju är en del av kroppen, oavsett var i landet man än råkar bo!
    Skattesänkarmoderater känns inte som en mer trovärdig garant för att få behålla skattefinansierade vårdplatser…!

  3. Oberoende politisk bedömare

    Region Skåne går med ofantliga förluster varje år och drivs av Alliansen.

    Varför ska vi då rösta på Alliansen i Västerbotten?

    Vad kommer ni göra annorlunda än Alliansen gjort i Region Skåne?

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Vi kommer från Alliansen för Västerbotten att presentera ett gemensamt valmanifest inför valet där vi går ut med vad vi vill göra under nästa mandatperiod om vi får ta över styret av sjukvården i Västerbotten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.