Då behövs moderat politik i Sverige och Europa mot stöldligorna och terrorismen

Sverige behöver fler kloka moderater i Bryssel. Vi är det enda partiet som fullt ut förstår att EU inte ska vara ”smalare”, ”vassare”, ”rundare”, ”kortare” eller ”längre”. Utan att EU ska vara relevant. EU ska göra skillnad, fatta beslut och ha muskler på de områden där problemen är internationella och gränsöverskridande.

Som när Ryssland annekterar Krim. När de utländska stöldligorna rör sig över gränserna. När terroristerna slår till. Eller när det brinner i våra skogar. Då räcker det inte med bara svenska beslut. Då behövs ett EU som gör rätt saker på ett bra sätt.

Detta samtidigt som jakt, varg, snus och välfärdspolitik är saker som vi sköter bäst själva, här i Sverige. För oss handlar det om sakfrågor. Om att lösa samhällsproblem.

Då behövs moderat politik i Sverige och Europa mot stöldligorna och terrorismen. Mer kärnkraft, istället för kol och rysk gas, för att klara klimatet. En stram invandringspolitik som har koll på gränsen för att klara integrationen. Och en politik för företagande, frihandel och konkurrenskraft.

Allt detta kräver att vi gör rätt här i Sverige, och att vi tillsammans gör rätt i EU. Det behövs moderat politik här i Sverige. Och det behövs i Bryssel. Vi har alltid älskat Sverige, men samtidigt förstått att Sverige är en del av Europa och att vi blir bättre och starkare tillsammans med andra. Vi har sagt Ja till Europa sedan 1961. Det var Carl Bildt och tidigare moderata europaminister Ulf Dinkelspiel som ledde Sverige in i EU-medlemskapet. Andra var emot. Eller sa ”nja”. Vi var för.

Så gå och rösta på Moderaterna! Gör det idag eller på söndag, men gå och rösta. Och uppmana vänner och familj att göra samma sak. Påminn om att det är viktigt och att det spelar stor roll vem som sitter i Europaparlamentet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.