Sverige jobbar

I dagarna startar Sveriges största politiska ungdomsförbund – Moderata Ungdomsförbundet – igång sin valkampanj Sverige jobbar. Kampanjen riktar in sig på framtiden och vikten av jobb för att göra Sverige bättre. Det är också jobbfrågan som skiljer de politiska alternativen åt mest. Unga människor måste ta ställning till om det är jobb eller bidrag som kan göra Sverige bättre. Enligt Ungdomsbarometern är jobbfrågan den som unga människor håller högst och MUF ska prata med unga människor om deras möjlighet att få ett jobb med de olika regeringsalternativen. 

 
Med Sverige jobbar uppmärksammas alla dem som jobbar för att göra Sverige bättre. Oavsett om det är bonden som odlar ekologiskt, läraren som gör det kul att plugga eller den personliga assistenten som jobbar för att göra någon annans liv bättre så börjar Sveriges framtid med att människor jobbar. Valet handlar om vilken attityd vi ska ha till jobb i Sverige. För Moderata Ungdomsförbundet är det självklart att alla jobb är värdefulla och att alla jobb ska löna sig. Sverige jobbar berättar om en inställning om att Sverige faktiskt vill arbeta. Unga vill inte ha bidrag, friår eller gå flera år på komvux – unga vill ha jobb.
 
I valet måste Sveriges ungdomar ta ställning till två huvudfrågor som kommer att avgöra hur framtiden blir och hur ungas förutsättningar ska se ut på arbetsmarknaden: Ska Sverige satsa på jobb eller på bidrag? Ska ungdomar bli mer anställningsbara eller ska det bli dyrare för företag att anställa unga?
 
Sverige jobbar är ett upprop för jobb och en politik som leder till jobb. Bara så kan Sverige bli ett föregångsland.
 
 
Etiketter: , ,

7 kommentarer

  1. Pelle

    Du har nog missuppfattat saker och ting en hel del!

    Valet står mellan Solidaritet (de röd/gröna) och Egoism (M och alliansen) det och ingenting annat gäller valet!

    Ni har haft snart 4 år på er att ordna arbeten till de unga med vad har hänt? Vi har den högsta ungdomsarbetslösheten i Europa = Högerpolitik.

    Ge till de redan rika och ta från de fattiga, en omvänd Robin Hood politik!

  2. leif

    Fler och fler jämför moderaternas arbetspolitik med tyskarnas på 30-40 talet. Det roliga är att ni inte ens bryr er om det utan kör vidare. Ni ser verkligen ner på den svaga människan.

  3. joba

    Ja herregud alla vill väl jobba alla partier vill väl att folk ska jobba skillnaden är väl vad man vill göra med de som av olika anledningar inte kan. Moderaterna har för länge sen gjort klart att en sjukskriven/handikappad/pensionär eller arbetslös är en parasit som det gäller att skapa ett utanförskap för. Sossarna måste gotta sig som vanligt förs den bästa rod-gröna propagandan av moderaterna genom att dessa beskriver det samhälle de vill ha!

  4. Nicklas Sandström

    Svar till joba (2010-04-02 11:01)
    Ingen regering har satsat så mycket pengar på att hjälpa människor tillbaka till arbetsmarknaden som alliansregeringen. Sedan valet har antalet sjukskrivna minskat från 200 000 till 100 000. Antalet personer med förtidspension har minskat med 50 000 personer.

  5. Nicklas Sandström

    Svar till leif (2010-04-02 10:10)
    Målsättningen måste vara full sysselsättning där alla som kan och har möjlighet ska ha ett arbete att kunna gå till. För de som inte har möjlighet ska de få det stöd som behövs.

  6. Nicklas Sandström

    Svar till Pelle (2010-04-02 09:59)
    Arbetslösheten bland ungdomar är tyvärr alldeles för hög. Den är just nu på ungefär samma nivå som den var under brinnande högkonjunktur då S styrde landet. Det som har hänt sen dess är att Sverige genomgått finnanskris som inte slagit lika hårt sen 30-talet. Ingen kan väl tro att sossarnas politik med införa en ungdomsskatt som gör det dubbelt så dyrt att anställa ungdomar skulle leda till fler jobb?

  7. Daniel A Magnusson

    Svenska folket behöver en knuff i ryggen, sossarna och i högsta grad Per-Albin Hansson tar åt sig äran för att ha tagit Svea rike ur fattigdom till ett välståndsland på 1930-talet, detta är så fel. Man måste blicka bakåt för att förstå dagens Sverige. I verkligheten inleddes Sveriges framgångssaga på 1840-talet tack vare J.A.Gripenstedt. Han byggde samhället mycket mer på privata initiativ och kapitalism än på politiska beslut och offentliga ingrepp, som den bakåtsträvande och vänster inriktade Kung Karl XIV Johan gjorde, som höll tillbaka moderniseringen! Alliansen för Sverige i tiden..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.