Skellefteås unga vill ha låga löneökningar

I dagens VF finns en artikel från Skellefteå som handlar om den enkätundersökning MUF-Skellefteå gjort bland kommunens gymnasieelever. 84 procent av de tillfrågade föredrar jobb framför högre löner enligt undersökningen. Jacob Lundberg som är huvudmannen bakom enkäten lyfter fram att det är en tydlig signal till fackföreningarna i den pågående avtalsrörelsen. Höga ingångslöner gör det dyrare för företag att anställa unga vilket gör det extra svårt för unga att få in en första fot på arbetsmarknaden. Det är något som fackföreningsrörelsen bör ha med sig den fortsatta avtalsrörelsen.

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Mr Cool

    Som chef i en världskoncern, med uppdrag att anställa konsulter i Norra delen av landet, hade jag alltid avsikten att unga medarbetare ska betalas god lön. En god lön ger alltid tillbaka lojalitet och hög prestation till företaget, som därmed tjänar betydligt bättre på utfört arbete. Att förespråka devisen låg lön för unga, ger dålig avkastning och renomme.

  2. Jacob Lundberg

    Det är sådana som du som skapar arbetslöshet, Mr Cool. 😉 http://en.wikipedia.org/wiki/Efficiency_wages

    Vi vill naturligtvis inte hindra någon från att betala bra, bara att inte facken ska tvinga alla arbetsgivare att betala en lön som ligger över den som skulle ha rått på en fri marknad, och därmed skapa arbetslöshet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.