Studiebesök på Cancercentrum

Strålbehandlingsmaskin på Cancercentrum

I går besökte Alliansens företrädare Cancercentrum, för att lära oss mer om deras verksamhet. Verksamhetschefen/överläkare Göran Edbom berättade bland annat om de variationer som finns på utfallet av cancerbehandlingar runt om i landet. Just nu pågår ett arbete med att tydliggöra de nationella riktlinjerna för hur cancerbehandlingar ska kunna bli mer effektiv. Cancercentrum är en stor verksamhet på Norrlands universitetssjukhus med 267 stycken heltidstjänster varav 50 läkare.
 
 
Alliansen fick även en rundvisning i lokalerna och fick då bland annat se (på bilden) strålningsbehandlingsmaskin.
 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.