Surfa fritt från sjukhussängen

Nu är det möjligt för patienter, anhöriga och andra som vistas på länets sjukhus att surfa fritt på Internet. Det enda som behövs är ett lösenord och användarnamn som man får från personal på den avdelning som man vistas på. Detta är en mycket positiv förändring för alla som vistas på sjukhusen att kunna använda sig av Internet som man annars brukar. Det enda jag kan tycka är att det blev onödigt administrativt att personal på avdelningen måste tillhandhålla lösenord. Det hade gått att lösa på ett smidigare sätt.

 

2 kommentarer

  1. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

    Personligen hade jag nog föredragit ett nätverksuttag.

    VKs artikel nämner ej om nätverket man ansluter till är krypterat eller ej – vilket det nog inte är om det är ”öppet nät med proxyinloggning”-varianten.
    Och är det filtrerat på något konstigt sätt? (som t.ex. Umeå kommuns nätverk)

    Bra i alla fall att man får ta med egen utrustning! Eftersom jag misstänker att alternativet hade varit att betala stora summor för antingen Windowslicenser eller Apple-design, helt i onödan sett till vad det ska brukas för .)

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Mikael ”MMN-o” Nordfeldth (2011-06-02 08:59)
    Är ett stort steg framåt. Jo man ska kunna surfa med sin egen utrustning. Har inte testat nätet men det är till allra största sannolikhet filtrerat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.