Landstingets uråldriga journalsystem

Idag var jag på verksamhetsbesök på informatiken. Avdelningens huvuduppdrag är att medverka och stödja sjukvårdens verksamheter inom området informatik (IT-lösningar). Totalt jobbar ett 80-tal personer med det länsövergripande uppdraget. Det kan handla om bland annat systemförvaltning och drift, systemutveckling och integrationer, informationssäkerhet support och användarstöd, implementation av IT-system med mera.

 
En av de stora frågorna som informatiken äger är landstinget journalsystem. Dagens system är enligt mitt tycke uråldrig och tämligen värdelös för sitt ändamål. I synnerhet då vi har 2011 som år och det system som vi har bygger på stora delar på lösningar före millenniumskiftet. Nu arbetats det som tur är med en uppdatering av nuvarande system med tyvärr verkar implementeringen av det var något år bort.
 
I övrigt under ett mycket bra besök fick jag möjlighet att se en av de dataserverhallar som finns på sjukhuset. En miljö som är tämligen fascinerade.  

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.