Prao på NIVA och Ersboda hälsocentral

Igår så praode jag tillsammans med sjuksköterskor på NIVA (Neurointensivsvårdavdelning) samt på Ersboda hälsocentral. På NIVA var jag på den vårdavdelning som har övervakning på patienter som genomgått operationer i hjärnan. Det kan vara blödningar från fallolyckor, till blodådror som brustit eller borttagande av hjärntumörer. Vårdtyngden var väldigt hög i jämförelse med andra vårdavdelningar vilket var en stor skillnad mot andra besök jag gjort.

 
På Ersboda Hälsocentral följde jag med en distriktssjuksköterska som hade jourtider. Det var väldigt berikande att få se de mottagningsbesöken hon gjorde i jämförelse med de läkarbesök som jag fick se då jag var på Vindelns hälsocentral. Det är påtagligt hur mycket primärvården gör idag i form av patientbesök. Samtidigt finns det en stor oro om att inte kunna orka med alla de 15 000 nya besök som ska flyttas över till primärvården under projekt balans.
 
Jag hade verkligen två jättebra PRAO-besök idag! Ett stort tack till Evy och Kristina som tog väl hand om mig och berättade mer om en vanlig dag på jobbet och de utmaningar som finns framöver.
Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.