Socialdemokratins beska besked för sjukvården

Socialdemokratin i länet har på sistone beskyllt besparingarna som de gör tillsammans med Miljöpartiet i sjukvården i Västerbotten på att det skulle vara på grund av regeringen. Detta då inte alliansregeringen generellt räknat upp (”värdesäkrat”) statsbidragen. Hur kan det vara så att skylla på andra är att ta ansvar låter jag vara obesvarat.

 
Sett till i början av 90-talet har ingen regering generellt räknat upp statsbidragen. Däremot har ingen annan regering än Alliansregeringen satsat så mycket på kommun- och landstingssektorn. Mellan åren 2006-2010 har kommun och landstingssektorn tillförts 38 miljarder i ökade resurser. Från och med 2011 har det tillförts ytterligare 5 miljarder i ökade statsbidrag.
 
Då man hör vad ledande socialdemokratiska företrädare säger kring deras nationella sjukvårdspolitik skulle går förespeglas lyssnarna att de skulle kunna ha mer pengar till sjukvården än regeringen. Då går det ställa sig frågan om det verkligen är så? I deras förslag till budgetmotion fanns det totalt sett mindre pengar till sjukvården, detta då de tar bort satsningen på sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar. Landstingen som är en stor arbetsgivare för ungdomar förlorar alltså pengar på det. Bara för Västerbotten handlar det om 30 miljoner i minskade resurser. När det gäller ”värdesäkrade” statsbidragen så Socialdemokraterna från deras respektive partis förtydligande budgetförslag i höstas. Detta är Socialdemokratins beska besked för svensk sjukvård.

 

4 kommentarer

  1. leffe

    Jadå…du/ni är bara så duktiga!!..men konkret med era lokala vallöften…hur in i helvete får nu till det???..tycker ni mest jagar personliga poänger både du o din folkpartistiska kollega som inte ens kan stava rätt..konkret vad vill ni??? hurkomma tillrätta med underskottet utan bullshit???

  2. leffe

    precis…snacka går ju….men…

    har sett erat manifest…o som alltid vad gäller politiken så har ni inte en aning om vad ni beslutar..

    jag ser inte de intäkter som behövs..o ja..jag är initierad…ni politiker fiskar mest personliga fördelar o jag tycker nog kanske att du är den störste fjanten..utan verklighets förankring what so ever…*L*

  3. Nicklas Sandström

    Svar till leffe (2012-02-08 21:34)
    Jag får hänvisa till mitt tidigare inlägg där Alliansens alternativa förslag till kostnadsreduceringar finns presenterade. I övrigt finns inget annat kommentera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.