Grattis Åsele?!

 
Läser i pressmeddelandet från landstinget att det nu ska vara klart med en ny akutbil till Åsele som är detsamma som en ambulans. Jag kan faktiskt inte uttyda om det de facto blir en ny ambulans eller en större akutbil. Alltså om akutbilen är en ambulans. Jag hoppas på att så är fallet och därmed Åseleborna får tillbaka en av de mest grundläggande trygghetsskapande delarna av ett samhälle nämligen tillgång till god akutvård och att transport till den kan ske på ett patientsäkert sätt i form av en ambulans som är specialutrustad för det.  
 
Efter alla turer från Socialdemokraterna och Miljöpartiet där de försökte uppfinna ambulanskonceptet igen så är det tryggt för Åselebornas skull att det nu kommer en ambulans tillbaka. Jag tror på ett lyssnade ledarskap som faktiskt vågar ompröva beslut som blivit fel. Känns som det är en lång väg kvar på det från S och MP i Västerbotten.
 
 
 
 

Etiketter: ,

8 kommentarer

 1. Jerry Sellin

  Det finns fortfarande inte i mina ögon sett så mycket att gratta till, kanske en delseger då.

  För fortfarande är det inte en ambulans eller ens ett utryckningsfordon som ska införas, det vill säga inga blåljus, sirener mm.

  Och sen kan man undra hur det här i slutändan kommer inverka på kommunens ekonomi, det heter i dagsläget att det här beslutet inte alls ska drabba kommunen ekonomiskt, men jag är inte alls lika säker på att så är fallet, bara vänta och se.

  Sedan ser jag det här bara som en delseger, För nu har dom bara slagit ner lågorna, inte släckt branden.

  Mvh Jerry Sellin Åselesosse.

 2. Simon

  Det är ju i praktiken en ambulans men den saknar blåljus och status som utryckningsfordon så i praktiken blev det både dyrare och sämre än med en ambulans eftersom en riktig ambulans fortfarande måste ta hand om alla Prio1:or samt transporter till sjukhus. Jag förstår att Landstingets ekonomi är kass när man lyckas få besparingarna att bli dyrare än innan trots att resultatet är sämre.
  Jag stör mig också på att inlandskommunerna nu mer eller mindre tvingas att delfinansiera akutvården trots att det enligt lag är Landstinget som ska stå för den biten och att de rika kommunerna i länet inte behöver betala ett öre fast det borde vara enklare för Umeå att betala en ambulans än vad det är för Malå.

 3. Ingrid Oscarsson

  Nicklas.
  Jag funderar på om Du är ironisk. NEJ det är ingen ambulans! Det är en större akutbil och den enda skillnaden är att den kan transportera patienter inom Åsele kommun till sjukstugan. Annars är tillståndet här i inlandet lika illa.
  Dorotea har fortfarande bara en halv ambulans eftersom den skall delas med Åsele. Åsele har akutplatser och varannanvecka jour. Dorotea ockuperar fortfarande sin sjukstuga för att få tillbaka sina akutplatser OCH för att Åsele skall få tillbaka sin ambulans så att vi kan få tillbaka vår…
  Dessutom har ordet solidaritet fått en urvattnad betydelse för oss idag…

  Från sjukstugans sovsal kl oo.30 ifärd med att kommentera, läsa dokument och kämpa vidare från
  Ingrid Oscarsson, Bellvik – 2,5 mil från Dorotea, 7,5 mil från Vilhelmina och Åsele, 17,5 mil från Lycksele och 25 mil från Umeå.

 4. Nicklas Sandström

  Svar till Ingrid Oscarsson (2012-03-20 00:32)
  Hej Ingrid!

  Då jag skrev bloggen hade jag inte tillräckligt med fakta för att veta att det inte var en ”riktig” ambulans som de fått till Åsele. Jag skriver mer om det i dagens blogg. Har full förståelse för att ni fortsätter er ockupation!

 5. Nicklas Sandström

  Svar till Simon (2012-03-19 18:27)
  Hej Simon!

  Verkar fortfarande finnas många oklarheter om vad som gäller. Skriver mer om det i dagens blogg.

  I dagsläget så har vad jag vet ingen kommun behövt betala för akutvård. Sen ska ju samverkan ske så att man använder skattebetlarnas pengar så effektivt som möjligt.

 6. Nicklas Sandström

  Svar till Jerry Sellin (2012-03-19 12:43)
  Hej Jerry!

  Verkar fortfarande finns många oklarheter om vad som gäller. Skriver mer om det i dagens blogg. Vi får hoppas att det blir så att det kommer tillbaka en riktig ambulans!

 7. Jerry Sellin

  Hej Nicklas, och tack för ditt svar.

  Jag måste säga att jag högaktar dig då du släpper fram kommentarer av alla de slag, och oftast även försöker ge svar, Till skillnad från i stort sett alla i ledande ställning inom mitt eget parti.

  Även om jag personligen inte delar Alliansens åsikter inom många områden, Så lyckönskar jag dig i din fortsatta politiska karriär, Och jag hoppas och faktiskt tror du även i fortsättningen publicerar och svarar så gott du kan.

  För till och med jag som Socialdemokrat ser att du har tagit väldigt många pluspoäng genom att åtminstånde försöka svara folk på de frågor de kan tänkas ha.

  Mvh Jerry Sellin Åsele.

 8. Nicklas Sandström

  Svar till Jerry Sellin (2012-03-21 18:24)
  Tack Jerry! Försöker så gott det bara går!

  även om du är socialdemokrat så är det ju olika val till kommun, landsting och riksdag. Det går ju att röstsplittra 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.