Pressmeddelande: Hur stora är problemen med Sjuka hus för landstinget?

Pressmeddelande 120328: Sandström (M): Hur stora är problemen med Sjuka hus för landstinget?

Moderata oppositionslandstingsrådet Nicklas Sandström lämnade idag in en interpellation där han vill ha svar på frågor om hur stort problemet är med sjuka-hus-syndrom i landstingets lokaler och hur eftersatt underhållsbehovet är av lokalerna på länets sjukhus. Sandström säger att det är oroväckande att mer och mer personal har problem med lokalerna de jobbar i och att det oplanerade fastighetsunderhållet stigit lavinartat. Det är hög tid att dessa frågor lyfts upp i den politiska diskussionen för att få klarhet i hur stora problemen är menar Sandström.

Interpellationen kommer att besvaras av majoritetsföreträdaren, landstingsrådet Robert Winroth (MP), vid nästa landstingsfullmäktige den 16-17 april.

 

 

Interpellationen i sin helhet

Hur stora är problemen med sjuka-hus?

Under ett flertal år har underhåll och renoveringsbehovet prioriteras ned och stått tillbaka på landstingets lokaler. Ett enormt underhållsberg har skjutits framför sig med stora risker till kraftiga merkostnader då underhållsåtgärder måste ske senare då problemet blivit mer allvarligare. Inte minst syns det nu på kostnaderna för oplanerade saneringsåtgärder som stigit från en miljon per år till tio och en halv.

Sjuka-hus-syndrom blivit ett allt växande problem, allra främst på NUS, då mer och mer av personalen har haft problem med kliande ögon, rinnsnuva och besvär med lungorna. Avdelningar har fått evakuerats och saneras något som ställer till problem för patienter och personal.

Med hänsyn till ovanstående, ställer jag mina frågor till landstingsrådet ordförande Robert Winroth (MP):

1.    Hur stort är idag problemet med sjuka-hus-syndrom?

2.    Vilka åtgärder är planerade att vidtas för att lösa problematiken med sjuka-hus-syndrom?

3.    Hur ser behovet av fastighetsunderhåll ut för kommande år?

4.    Hur mycket skiljer sig behovet av fastighetsunderhåll jämfört mot planerad budget?

Nicklas Sandström (M)
Oppositionslandstingsråd

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.