Prao på Lycksele lasarett

 
I slutet av förra veckan var jag på besök på Lycksele lasarett. Fick den stora möjligheten att närvara vid en ortopedisk operation samt auskultera på medicinvårdavdelningen. Att delta på den ortopediska operationen var annorlunda mot andra operationer jag varit med på då det ställdes betydligt högre krav på steril miljö. Dels ska lokalen ha bättre ventilation men även vårdpersonalen ska i högre utsträckning var sterila. Att hålla på med ben och frakturer skiljer sig även väldigt mycket som kirurgisk specialitet mot att operera i hjärta och i hjärnan vilket även gav perspektiv.
 
På medicinavdelningen var arbetstempot högt och det hade inte blivit lägre i och med de neddragna vårdplatserna. Var väldigt nyttigt att få vara med en halvdag och få känna på det tempo, patientbredd och tryck som finns på en vårdavdelning.
 
Stort tack till personalen på op/iva och medicin som gav mig en riktigt intressant och bra dag!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.