1 maj

I dag ska det ut och demonstreras på gator och torg. Det finns många plakat som det skulle gå att välja på. Till exempel i Åsele skulle ett vara: (S) låt oss få ambulansen tillbaka! I Dorotea skulle ett annat plakat vara i stil med: Rädda vårdplatserna på sjukstuga! I Umeå kommer SSU ordförande för att tala så det här plakatet skulle funka rätt bra: 

 

 

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Eller kanske en pensionär som säger- vi betalar gärna skatt, men inte högre skatt som har jobb och tjänar pengar.

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-05-01 22:34)
    Visst vore det trevligt om skatterna sänktes ytterligare. Regeringen har redan idag genomfört ett flertal skattesänkningar för landets pensionärer vilket är välkommet.

  3. Jan-Erik Vahlström

    Ursäkta- Jag ska inte ställa till med någon större debatt på DIN blogg, men det var inget bra svar som du gav. Om det enbart är bra med dessa skattesänkningar kanske vi inte är helt överens om när vi alla kan se dom negativa konsekvenser detta medför. Om lika skattesänkningar hade skett till bl.a pensionärer m.fl så hade åtminstone den delen varit rättvis.

  4. Nicklas Sandström

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-05-02 09:37)
    Ingen fara med debatt. Svarade att regeringen har sänkt skatten för pensionärer i olika omgångar. Däremot visst så finns det en skillnad i beskattning för de som jobbar och de som inte jobbar eller har gått i pension. För pensionärer förstår jag om det hade varit önskvärt att det var samma beskattning men de pengarna finns för tillfället inte, inte minst då hela världsekonomin är turbulent.

  5. Jan-Erik Vahlström

    Det som du nu svarar är ju inte med sanningen överensstämmande. Att skatten skall vara högre för pensionärer är ju av regeringen ett medvetet val. Pengar fanns och finns. Man har ju skapat jobbskatteavdrag efter jobbskatteavdrag, men då endast för dom som har jobb. Därav namnet jobbskatteavdrag. Om man hade brytt sig ett dugg om pensionärerna och hade velat sänka skatten så hade man ju enkelt kunnat ge ett mindre skatteavdrag, men då till även dom. Att skylla på finanskris samt att pengar inte finns, häller inte i ett seriöst resonemang.

  6. Nicklas Sandström

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-05-03 10:39)
    Är ju i så fall din tolkning. Skatten för pensionärer har sänkts i olika omgångar. Om skatten ska höjas för de som arbetar skulle det totalt sätt blir det färre jobb. Det om något är ett hot mot pensionärernas trygghet då hela välfärden bygger på att människor arbetar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.