Bekymmersamt för Västerbotten då Sossarna driver på om förändrad skatteutjämning

I går blev det klart att oppositionen i svensk riksdag, S, V, MP och SD driver på om att de vill få igenom det tidigare presenterade förslaget om förändrad skatteutjämning. Ett förslag som för Västerbottens läns landsting skulle innebära ett intäktsbortfall på 320 miljoner! Från Moderaterna som hanterar frågan i berört departement har kritiken mot förslaget varit påtaglig då förslaget t.ex. inte har utretts om vilka effekter det har på tillväxten för de kommuner som växer kraftigt. Från Västerbotten har vi från Moderaterna lyft fram att förslaget får orimliga konsekvenser för sjukvården som tappar 320 miljoner. Den nya skatteutjämningen gör gällande att landstinget i Västerbotten skulle ha bättre förutsättningar att bedriva sjukvård än vad landstinget i Östergötland har, något som känns mycket märkligt. 

Än finns det hopp om att det nya förslaget till skatteutjämning inte blir av men möjligheten till det minskar kraftigt då S och SD med oppositionen i riksdagen driver på om att förslaget ska genomdrivas. 

Etiketter: ,

5 kommentarer

 1. Åsiktsmaskinen

  Fast nu är det ju inte oppositionen som driver på.

  Detta kommer från Moderaternas kommunminister Peter Norman och Moderaternas finansminister Anders Borg.

  Och eftersom alla vet att inga utspel görs utan godkännande från Moderaternas Stadsminister Fredrik Reinfeldt så är saken helt klar att det är M som ligger bakom detta till 100%.

  Till och med KD erkänner ju att det är M som ligger bakom.

  Alltså ligger lösningen inom ditt eget parti och inte hos oppositionen. Så vill du verkligen ändra på detta Nicklas så är det bara att du ringer upp partihögkvarteret så är saken löst sen, eller hur?

  Nu får du och M se till att fixa detta för Västerbottens framtid. Detta förslag hade varit förödande för landstinget om det går igenom.

  Med detta Moderata förslag är följdfrågan enkel. Vilket Västerbottniskt sjukhus vill ni inom M lägga ner om ni lyckas driva igenom detta förslag?

 2. Carl-Axel Otterhall

  Hej Nicklas. Detta ska inte publiceras!

  Jag bloggar här i Sorsele mycket om Landstinget och deras ”utrotningsförsök” av oss. Följer även era Umeåpolitikers bloggar eftersom jag ”har en fot” i Umeå. Men när nu Lennart skrivit två så idiotiska bloggar så kan man ju bara inte vara tyst. Jag läser hans blogg emellanåt men han läser nog aldrig min:) Kan inte du tipsa honom http://blogg.vk.se/cao3/2012/06/14/tack-lennart-holmlund-818249
  Vet dock inte om han ändå överhuvudtaget bryr sig om allt som skrivs och kommer att hända här i glesbygden.

  Lägger själv ut länken till honom direkt men den vet jag att han ignorerar. Så har han gjort med alla kommentarer från mig iaf.

 3. Nicklas Sandström

  Svar till Åsiktsmaskinen (2012-06-13 07:40)
  Hej!

  Kvalificerat trams för den som har följt frågan. Kritiken har ju varit mot M att det har varit det parti som hållit emot. Så läs in dig lite mer i frågan innan du kommer med sådana dåligt underbyggda påståenden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.