Skrämselpropaganda från Socialdemokraterna

I dag kommenterar jag i Norran om socialdemokraternas krav om ett 50-procentigt valdeltagande som ett krav för att de anser utifrån deras resonemang att ”omfördela” mellan länets kommuner. Dels är ett 50-procentigt valdeltagande ett allt för hög gräns då väldigt få folkomröstningar når upp till den nivån samt så senaste Europaparlamentsvalet endast hade ett valdeltagande på 49 procent. Resonemanget att det handlar om omfördelning mellan länets kommuner är endast skrämselpropaganda från Socialdemokraterna. Först och främst är det 3 miljoner av 8500 miljoner som det handlar vilket kan sparas på andra områden som inte är direkt sjukvård. Dessutom den förändring som nu sker riskerar att leda till dyrare sjukvård i slutändan då akutvården försämras. Till exempel vid behandlingen av en stroke-patient så räknas varje minut. Om akutvården försämras så kan en missat akut omhändertagande kosta miljontals kronor i ökad rehabilitering varje år.

 

Rösta JA i folkomröstningen den 8 september i år. För en rättvis sjukvård i hela länet.

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Kenth Olofsson

    Jag tycker inte att Åsele och Dorotea ska nämnas i den här frågan i första hand, utan att det gäller HELA VÄSTERBOTTEN. Det missgynnar tror jag både Åsele och Dorotea i slutändan, eftersom vissa då anser att det bara gäller dom två. Tycker det borde framgå bättre bland alla politiska uttalanden att det gäller alla kommuner i Västerbotten….

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Frågeställningen är bygger främst på den namninsamling som skedde samt en kompromiss mellan alla politiska partier. Jag hade önskat att det tydligare framgick Hela länet på ett bättre sätt. Vi från Moderaterna och Alliansen lyfter detta ständigt i diskussionen.

  2. Krister

    ”Abele ställer sig också i sitt Sommarprogram frågande till arbetsklimatet
    inom den politiska världen där han menar att det saknas positivitet och empati.
    Han ser också att politiker istället för att komma på lösningar på de problem
    som finns ägnar all sin tid åt att hitta fel på motståndarna och deras idéer
    och bara säger det motsatta.”/Anton Abele (M) i P1 ”Sommar” 25jul13.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.