Vart är Nej-sidan i debatten?

I dag har Folkbladet en artikel om den uteblivna kampanjen från Nej-sidan i folkomröstningen. Jag tycker det är bekymmersamt och tråkigt för demokratin att det inte finns någon förutom de ytterst ledande socialdemokraterna som ville driva en nej-kampanj. Självklart går det att spekulera i varför de valt strategin att ligga lågt.

Viss ljusning kom trots allt idag då länet ledande Socialdemokratiska landstingspolitiker skriver i ett debattinlägg i VK och Folkbladet där de försöker utveckla sina resonemang. Av någon outgrundlig anledning har de valt strategin att försöka få folkomröstningen till att handla om att det skulle vara ett Ja eller Nej till samverkan. Samverkan är jättebra och helt nödvändigt men det är ju den samverkansform som Sossarna och Miljöpartiet valt som inte är en bra lösning. Låt dig inte vilseledas av den typen av argumentation. Grunden är den otrygghet som de besparingar med avvecklade akutvårdsplatser och borttagande av ambulans som genomförts lett fram till denna folkomröstning och det som ska röstas om. På söndag rösta JA för att hela länet ska ha trygg, rättvis och jämlik sjukvård i hela länet.

8 kommentarer

  1. Max Brantholm

    Hej Nicklas!
    För mig finns endast två förlorare än hur det går i folkomröstningen. S och Mp kommer för evigt att vara borta från den politiska arenan i inlandet. (vet inte om det är ett önsketänkande men om jag sätter upp fingret känns det så).

    Det som pågår nu är djupt orättvist men också cyniskt. Kostnaderna för enskilda kommuner ökar på grund av Socialdemokraternas mantra SAMARBETE. Vi i inlandet är väl medvetna om vad samarbetet, som hitintills skett kostar. Den sk. skatteväxlingen är kostsam för oss kommuner i inlandet till exempel. SAMARBETET för socialdemokraterna är enbart till för att slippa höja skatten i landstinget.

    Skulle det vara så att socialdemokraterna i stället för att SAMARBETA i stället höjde skatten skulle andra verksamheter inom landstinget ifrågasättas av alla i länet. Nu är det på sin höjd landstingsanställda och inlandsbor som protesterar. Tanken må vara genial men den är orättfärdig och cynisk ur ett mänskligt perspektiv.

    Nu vet jag att Alliansen föreslagit att andra verksamheter än sjukvård skulle medverka till de besparingar som behövs. Men jag vill med dessa rader ändå höra hur du ställer dig till mitt resonemang. Det är snart dags för det rätta valet, som nu kommer att bli betydligt intressantare än vad det någonsin har varit.
    Hälsningar/ Max Brantholm

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Hej Max!

      Håller med dig helt i att det blir först om ett år som det på riktigt går att rösta för något helt annat. Precis som jag skriver i bloggen så går det att samarbeta och samverka på ett annat sätt som inte väcker det missnöjde som S och Mp valt att genomdriva sina förändringar på.

      Du kan höra av dig på facebook för ytterligare resonemang och kommentarer.

  2. lf

    Jag skulle vilja se om ni kommer till makten hur ni hanterar en krympande befolkning i inlandet.
    Vad har ni gjort för att hindra utflyttningen från inlandet? Inte ett dyft.Ni kan inte ens komma med ett förslag till sänkta bensinpriser för glesbygden.
    Kraftigt sänkta bensinskatter i glesbygd skulle ge möjlighet att bo kvar trots stora pendlingsavstånd.
    För att inte tala om fjällturismen som skulle få en extra skjuts.
    Men ni saknar handlingskraft.

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Hej!

      Frågan om en levande glesbygd är som du är inne på mycket mer än en fungerande akutvård. Samtidigt är det en viktig bas för att människors trygghet. Tror att det behövs långt många fler åtgärder såväl politiska som lokalt engagemang på orten än sänkt bensinskatt för att vända utvecklingen.

        • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

          Från Moderaterna och Alliansen har vi under ett flertal år presenterat gemensamma budgetförslag tillsammans.

          • lf

            Det är så typiskt!
            Moderaterna har under flertal år presenterat förslag för glesbygden.Så kan man enkelt avfärda en bloggkommentar.
            Inte ett ord om vad det gäller.
            Avfolkningen i glesbygd fortsätter i allt snabbare takt.
            Jag har inte sett förslagen men kanske moderaterna menar att det går för sakta att avfolka glesbygden?

          • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

            Hej!

            Finns behov av en bred sammanhållen politik för att vända utvecklingen som sker med bland annat avfolkningen av glesbygden. Att hävda att jag eller Moderaterna vill något annat än vända den utvecklingen är inte korrekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.