Landstingsfullmäktigesammanträde

I dag är det landstingsfullmäktige, ett lite speciellt sammanträde då det ska uppmärksammas och firas 150 år av lokal självstyrelse. Det är nämligen så att kommuner och landsting har haft 150 år av lokal självstyrelse. Ett framgångssaga i mångt och mycket och ett vinnande koncept att jobba vidare med.

På själva sammanträde har jag en motion om att införa ett enda nummer in till sjukvården då det inte är en akut situation. Numret som skulle vara aktuellt är sjukvårdsupplysningens nummer 1177 som då skulle samla upp alla inkommande samtal och till exempel boka in en patient på sin vårdcentral. Det här är något som inte socialdemokraterna vill jobba vidare med. Det tycker jag är trist då det skulle underlätta för länets medborgare. Från Moderaterna har vi en motion att införa rotavaccination för länets barn. Det skulle göra att många små barn skulle slippa få rotavirus och slippa bli mycket sjuka och i värsta fall behöva skrivas in på sjukhus. Svaret var lite mer positivt men Socialdemokraterna vill trots det invänta att andra ska gå före. Trist men det är nog trots allt endast en tidsfråga innan detta blir aktuellt och ingår i vaccinationsprogrammet.

Följ dagens sammanträde på närradio 102,3 eller via vll.se

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.