Ytterligare vårdplatsneddragningar

I gårdagens lokala nyhetssändning i TV4 kommenterar jag det faktum att många vårdplatser fortfarande är stängda sedan i somras på grund av personalbrist. Hela klippet finns här. Det är oerhört bekymmersamt att det fortfarande finns vårdplatser som inte kunnat öppna upp sedan i somras. Landstinget måste jobba mer intensivt på att bli en mer attraktiv arbetsgivare, skapa rimligare arbetssituation och arbetsbelastning för personalen, skapa fler karriärvägar för personalen och bli bättre på att lyssna på personalen. Det är ingen lätt uppgift men det går att få det bättre än vad det är idag.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Gandalfdenvite

    Istället för alla korkade verkningslösa jobbskatteavdrag/bidrag så borde Staten tagit över ansvaret för sjukvården och skolan, men akut innan detta övertagande hunnit ske så borde pengarna som försvann i avdragen/bidragen ha getts till landstingen så att de kunnat höja de anställdas löner och anställt fler! Alliansen har totalt förstört det svenska ”välfärdssamhället”!
    Alliansen är den sämsta regering Sverige någonsin haft!

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Jobbskatteavdragen har gett fler jobb som gett ökade skatteintäkter till stat, kommun och landsting. Det är viktigt att komma ihåg att även om allt blir statligt så blir det inte mer resurser för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.