Lättare att hitta läkemedel

Nu har en ny söktjänst för läkemedel lanserats i samarbete med Sveriges apoteksförening och Läkemedelsindustrin, Lif, där patienter själva kan söka och kontrollera om ett önskat läkemedel finns inne på apoteket. Grunden till söktjänsten handlar främst om ett tidigare missnöje och svårigheter för patienter att få tag på sina läkemedel. Åtkomsten till en lagerstatus ska syfta till att underlätta för apotekskunderna så att dessa slipper gå mellan flera apotek och söka efter sitt läkemedel. Ännu ett steg att underlätta i vardagen för alla som behöver hitta sitt läkemedel. Idag finns runt 15 000 varor som en patient kan få utskrivet på recept. Ett normalstort apotek har runt 3 000-4 000 av dessa i sitt lokala lager därför underlättar en sådan här ny sökfunktion möjligheten att hitta just sitt läkemedel.

2 kommentarer

  1. Pilens

    Återlanseras, menar du väl?
    Det fanns en söktjänst mellan alla apotek. Men den försvann när någon, minns inte vem, tyckte att det var viktigare att
    riskkapitalbolag skulle få tjäna pengar på den gemensamma skattefinansierade välfärden än att sammhället håller med gemensamma funktioner såsom sjukvård och tillgång till mediciner.
    Åter igen inser ni att ni gjort fel, men hävdar att ni är smartast i världen då ni återinför det ni slaktade bort och kallar det för era egna idéer.
    Väljarnas dom i september blir hård…

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Omregleringen av apoteksmarknaden har inneburit att tillgängligheten och servicen har ökat dramatisk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.