(M): Utveckla Lycksele lasarett

(M): Utveckla Lycksele lasarett

Eva Olofsson (21/5), företrädare för Kommunal, som ställer frågan vad Moderaterna vill med Lycksele lasarett. Nya Moderaterna vill vi säkra specialist och akutsjukvård genom att utveckla Lycksele lasarett och där det är en självklarhet med tre skattefinansierade akutsjukhus i länet. Likaså ska det finnas minst en hälsocentral/sjukstuga i varje kommun. Lycksele lasarett utgör en viktig del av en sammanhållen hälso- och sjukvård för hela Västerbottens län.

Vi emotser gärna ett samarbete med Kommunal och andra företrädare från övriga fackförbund där vi tillsammans kan komma med förslag som kan förbättra och utveckla Lycksele lasarett. Vi kan i dag se att samarbetet med andra kommuner i inlandet och respektive sjukstuga, har en positiv utveckling Ett annat område vi vill utveckla och genomföra är den planerade byggnationen av en ny ögonoperationssal för ögonpatienter i länet.

Lycksele lasarett är redan i dag ett välfungerande lasarett med goda kunskaper inom olika specialistområden, med en organisationskultur som bejakar ständig utveckling av verksamheten. En utveckling som Nya Moderaterna vill fortsätta med.

Nicklas Sandström (M)
Oppositionslandstingsråd

Catharina Viktorsson (M)
1:a namn på Västra valkretsen

 

Denna replik är publicerad i gårdagens Folkbladet.

2 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    Minst en hälsocentral/sjukstuga i varje kommun, hur tänker ni då ex kring Storumans kommun, får vi behålla vårdcentralen i Tärnaby? Och tänker ni utveckla och satsa vidare på vc i Tärnaby?

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Hej Marianne!

      De förslag vi har handlar om att utöka satsningen med 40 miljoner till primärvården, så några förslag om att lägga ned någon vårdcentral i Tärnaby har vi inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.