(S)-politik största hotet mot sjukvården

Denna replik publicerades i Folkbladet den 8 juni

(S)-politik största hotet mot sjukvården
Trots att de ekonomiska förutsättningarna för Västerbottens läns landsting blivit bättre med ett Alliansstyrt Sverige så finns det mycket kvar att göra för att sjukvården ska bli bättre i det socialdemokratiskt styrda Västerbotten. Landstingsstyrelsens ordförande Peter Olofsson (S) försöker i en debattartikel i Folkbladet (2/6) att medvetet dölja att sjukvården i Västerbotten har 1 136 miljoner kronor mer nu än 2006. Det är motsvarande vad skatteintäkter och statsbidrag har ökat med under perioden 2006-2014.

I grunden handlar det om att Alliansen värnat arbetslinjen och det medfört att 250 000 fler människor har ett jobb att gå till. När fler människor jobbar blir det ökade skatteintäkter. Det ger fler skattekronor till sjukvården i länet. Tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet har Socialdemokraterna skapat ett löftesgap där två av tre löfteskronor saknar finansiering. Samtidigt saknar de besked om den framtida finansieringen av sjukvården, eftersom deras samlade politik hotar mellan 70 000 och 140 000 jobb, och den förlust av skatteintäkter som detta innebär, samt riskerar att ge Sverige betydligt sämre tillväxt. Det skulle bli ett oerhört tufft slag för sjukvården i Västerbotten.

Facit av Peter Olofsson fyra år som landstingsstyrelsens ordförande och hans partis 34 år vid makten i länet är hans största fiende. Sjukvården i länet är idag inte rättvis när fler människor i dag behöver vänta på att få sjukvård än för fyra år sedan. Den socialdemokratiska politiken för länet har inneburit kraftiga neddragningar på vårdplatser, nedmontering av inlandssjukvården och dessutom avveckling av ambulanser. Väljarna i länet har möjlighet att nu i höst välja ett annat styre som står upp för en rättvis, trygg och jämlik sjukvård i länet.

Grunden för att kunna fortsätta investera i stärkt sjukvård är att ekonomin och jobben fortsätter växa fram och komma fler till del. Från Moderaterna ser vi behovet av att fortsätta jobba för att jobben ska bli fler så att fler kan vara med och bidra till att göra svensk sjukvård ännu bättre.

Nicklas Sandström (M)
Oppositionslandstingsråd

En kommentar

  1. Christina Bergman

    Pågående utradering av inlandets sjukvård är början till slutet för inlandets befolkning.

    Inlandssjukvården måste bli en av valets absolut viktigaste frågor i Västerbottens län.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.