Riksrevisionen svartmålar vårdvalet i sin nya rapport – DN Debatt

Idag skriver jag tillsammans med 15-tal andra moderata Landsting- och regionråd på DN debatt. Vi går i svaromål mot riksrevisionen och dess slutsatser att vårdvalet i primärvården skulle leda fel. Vi skriver bland annat: ”Rasera inte en lyckad reform. Med märkliga felräkningar och subversiva ordlekar ger Riksrevisionen en ­missvisande bild av vårdvalet i primärvården. ­Rapporten om effekterna av ­vårdvalsreformen bygger på felaktiga antaganden…”

Läs hela artikeln här:

 

Här är alla undertecknade landsting/regioner: Martin Andreasson (M), Västra Götalands­regionen Gösta Bergenheim (M), Region Halland Suzanne Frank (M), Landstinget Kronoberg Tomas Högström (M), Landstinget Västmanland Håkan Jansson (M), Landstinget i Jönköpings län Ola Karlsson (M), Öre…bro läns landsting Nina Lagh (M), Landstinget i Uppsala län Fredrik Larsson (M), Landstinget i Värmland Magnus Leivik (M), Landstinget Sörmland Marie Morell (M), Landstinget i Östergötland Nicklas Sandström (M), Västerbottens läns landsting Carl Johan Sonesson (M), Region Skåne Patrik Stenvard (M), Landstinget Gävleborg Per Wahlberg (M), Landstinget Västernorrland Alexander Wendt (M), Landstinget Blekinge

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Pilens

    Era felprioriteringar har lett till att landstingen prioriterar nästan friska människor framför kroniskt sjuka.
    Eran vårdpeng har lett till att privata vårdgivare kan räkna in gigantiska vinster på att erbjuda sjukvård till redan friska i medelklassområden medan det offentliga får slita ont med underskott i utanförskapsområden.
    Men å andra sidan så är det ju eran väljarbas som fått det bättre, så varför inte? Men försök inte säga att era vårdvisioner gynnar majoriteten av befolkningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.