Sören med fler drabbas av långa vårdköer i länet – vårdköerna måste bort!

Idag rapporterar VK om Västerbottens långa vårdköer. Det gör en uppföljning av tidigare berättelser från patienter som drabbats av vårdköerna i länet. En av dem är Sören. Jag citerar från artikeln:

”Det har alltså gått nästan 2,5 år sedan han första gången sökte hjälp för njurstensbesvären. Av medicinen har Sören blivit trött och fått sömnbesvär eftersom han behöver stiga upp på natten för att ta den.

Hur han ligger till i vårdkön vet Sören inte heller. Ingen har hört av sig till honom eller berättat om när han kan få ta bort njurstenen.”

Det är helt orimligt och oförsvarligt med så långa vårdköer. Det drabbar tyvärr inte bara Sören utan långt många fler. Västerbotten är en de län som är sämst i landet med att ha långa vårdköer. Det behövs en ny politik som kommer tillrätta med länets långa köer.

 

Moderaterna vill få bort de långa vårdköerna!

–       Inför en tredubblad och utvecklad kömiljard

–       Vårdens medarbetare ska ges bästa möjliga förutsättningar att erbjuda bra vård

–        Inför en ny nationell cancerstrategi med syfte att nå tydliga mätbara resultat

En kommentar

  1. Inga-Britt Rönnlund

    Detta är inte acceptabelt för svenska skattebetalarna som byggt upp detta land i många år arbetat kanske 50-60år och betalat skatt samtidigt som utländska medborgare går före och dessutom gratis detta är skamligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.