Vården ska vara säker

Den moderna sjukvården erbjuder behandlingar som är omfattande. De kan bota svåra sjukdomar men kan även innebära risk för komplikationer och biverkningar. Därför vill vi införa en nollvision mot skador i vården. Den patient som trots allt skadas av en skada eller komplikation som skulle ha varit undvikbara vill vi att det ska erbjudas ett rättssäkert och tryggt sätt att få upprättelse och kompensation.

 

Sjukvården behöver ständigt prioritera utveckling av medarbetarnas kompetenser och arbeta systematiskt med vardagliga förbättringar. Vi tror på införandet av lätt tillgängliga medicinska beslutsstöd som hjälper vården att fastställa diagnoser och besluta om behandlingar. Genom kvalitetssäkrade och dokumenterade processer blir det möjligt att följa upp och stärka vårdens kvalitet.

2 kommentarer

  1. Johan

    Innebär det att jag som fått hela livet förstört av en psykiatrisk behandling också kan få kompensation? För det kan man inte få om behandlingen skett enligt specifikation, även om behandlingen i sig är det som skadat. Nu är ju det psykiatri, så andra regler gäller, men är psykiatri då vård? Allt jag fått är fientligt bemötande och förhoppningsvis ej bestående hjärnskada, men det får tiden utvisa. Den som haft en läkare som hellre försvarar ett preparat framför att lyssna på patienten vet jag pratar om.

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Hej!

      Jag skulle rekommendera dig att ta kontakt med patientskadenämnden så får de jobba vidare med ditt fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.