Tillskapande av projektorganisationer löser inte regionens problem

Region Västerbotten har tillförts 105 mkr för uppskjuten vård. Det är mycket välkommet att regionen ges extra resurser för att hantera alla följdeffekter av pandemin. Vi från alliansen motsätter oss dock majoritetens förslag att etablera en särskild projektorganisation för att hantera  ” pågående pandemi, uppskjuten vård och fullgörandet av den sedan tidigare fastställda planen för att nå budget i balans”

–          Det är inte ändmålsenligt. Tvärtom kan arbetsformen göra mer skada än nytta. Vi i alliansen vill istället tillföra Hälso- och sjukvårdsnämnden statsbidraget på 105 mkr, säger regionoppositionsrådet Nicklas Sandström (M)

 

–          Frågorna som ska hanteras inom projektet är något som ordinarie driftsnämnder och linjeorganisation ska ansvara för. Mandat och befogenhet för detta projekt är högst oklart, säger Ewa-May Karlsson , gruppledare (C)

 

–          Alliansens förslag ger helt andra och bättre förutsättningar att genom normala beslutsvägar istället för en projektorganisation, hantera vårdskulden samt pandemin, säger Maria Lundqvist-Brömster, gruppledare (L)

 

–          Arbetssättet med en projektorganisation är kontraproduktivt och kan skada organisationens förmåga att nå en budget i balans och en köfri vård, säger Hans-Inge Smetana, gruppledare (KD)

 

Allians för Västerbotten

Nicklas Sandström (M), regionråd i opposition

Ewa-May Karlsson (C), gruppledare

Maria Lundqvist Brömster (L), gruppledare

Hans-Inge Smetana (KD), gruppledare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.