Nej till återinförd fastighetsskatt!

Återinförd fastighetsskatt är att vänta om Socialdemokraterna får bestämma. Det gjorde minister Anders Ygeman tydligt för några veckor sedan. Moderaterna kommer att bekämpa det förslaget. Vi säger nej till återinförd fastighetsskatt!

Människor ska känna sig trygga i sina hem. De ska inte behöva oroa sig för att tvingas flytta från sina hem på grund av en återinförd fastighetsskatt.

4 kommentarer

 1. Oberoende Politisk Bedömare

  För min del så blev Moderaternas fastighetsskatt dyrare, så om S vill återinföra den gamla beräkningen på fastighetsskatten skulle jag få mer pengar över. Men som det är nu blev det dyrare när Moderaterna införde sin fastighetsskatt.

  Ja nu kommer vissa moderat-tomtar påpeka att det inte alls var någon ”skatt” utan en ”avgift”, vilket såklart är rent trams. En skatt är en skatt även om den råkar kallas för avgift.

  Återinför gamla skattemodellen, så inte jag behöver oroa mig för att tvingas flytta från mitt hem!

  • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

   För det stora flertalet skulle det innebära en kraftig höjning av skatten/avgiften för sitt boende.

 2. Medelklassen

  klart vi ska ha fastighetsskatt på förslagsvis 1% på taxeringsvärdet. Bra intäkt till staten, håller bostadsrallyt nere och de hundratal gamlingar med fina hus i skärgården kan väl få casha in och flytta till en flott nybyggd anpassad lgh de sista åren de har kvar. jag betalar gärna 25000 i skatt/år för att bo där jag bor.

  • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

   En bostad är ett hem för de allra flesta och ingen inkomstkälla. En återinförd fastighetsskatt kommer att leda till att människor som saknar tillräckliga inkomster för att betala skatten kommer att tvingas flytta ifrån sina hem. Ett hem som man dessutom redan har betalat för med hårt beskattade pengar. Tycker i övrigt att du har en märklig syn på äldre som bor i villor och önskar få bo kvar i dem av olika skäl. Kan inte vara politikens uppgift att slänga ut dem från sina hem mot sin vilja. Om de ska flytta måste det ju vara något de själv valt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.